Axfast

förändringar i pub under hösten 2014

Under hösten kommer R.O.O.M., Selected by R.O.O.M och Habitat att flytta sina butiker från PUB till Täby C och till Skrapan på Södermalm. Med anledning av detta kommer stora delar av plan 2 och 3 att stängas av för renoveringsarbeten. Bland annat kommer hotellets vacuumbaserade avloppssystem att ersättas med ett nytt konventionellt system. Det många kanske inte vet är att hotellet utgör hälften av fastighetens totala yta och det omoderna avloppssystemet har länge ställt till stora problem för verksamheterna i PUB. Än så länge är det inte klart vilket innehåll plan 2 och 3 kommer att ha efter renoveringen.

–  Vi har bara ägt fastigheten i 5 månader så vi har fortfarande tid på oss att utvärdera olika alternativ, säger Jan Henriksson, fastighetschef på AxFast. Under tiden passar vi på att göra en välbehövlig uppfräschning. Det kommer att medföra en del störningar men vi gör vårt yttersta för att de befintliga hyresgästerna skall kunna driva sina verksamheter så ostört som möjligt.

AxFast äger flera fastigheter i området och vi är angelägna om att göra kvarteren mer levande, välkomnande och attraktiva för stadens befolkning och besökare. Det är ett långsiktigt arbete i samarbete med Stockholm Stad och övriga fastighetsägare. Renovering och utveckling av PUB är en del av det arbetet, som än så länge är i sin linda.

– Senare i höst har vi förhoppningsvis kommit en bit längre med våra planer för fastigheten och området. Så snart vi kan kommer vi att berätta mer om vad som händer, säger Jan Henriksson.