Axfast

äntligen har haymarket by scandic öppnat

Förra veckan öppnade äntligen Haymarket sitt hotel vid Hötorget i fastigheten Torgvågen. Haymarket har 405 rum varav 16 sviter, eventvåning samt en högklassig svit på 50 kvm med tillhörande privat takterrass. Dessutom rymmer hotellet en exklusiv och intim biosalong som sätter guldkant på vistelsen och ett garden gym.

Dåtid, nutid och framtid förenas på ett spännande sätt i hotellets olika delar. Vackra Art Déco-detaljer har restaurerats till perfektion och återskapats för att åter ge den historiska byggnaden sin tidlösa och klassiska charm. Tidstypiska detaljer som mönster i golv, trappräcken och gallerikänslan i entrén kontrasterar mot moderna designelement och materialval. Inspirationen kommer bland annat från filmens värld och Greta Garbo, som en gång började sin karriär som expedit och modell för hattavdelningen i PUB-huset, byggnaden som nu är Haymarket.

För såväl inresande gäster som stockholmarna själva är Haymarkets restaurangkoncept en smakupplevelse utöver det vanliga. Detaljer från ursprungliga glansdagar i husets historia skapar rätt atmosfär i restaurangerna där Haymarket erbjuder tre noga utvalda och utvecklande koncept: heladagen-haket Gretas, det amerikanska brasseriet Paul´s och baren Americain med karibiska influenser.

Läs mer om Haymarket här.