Axfast

God Jul & Gott Nytt År

Vi har under 2017 fortsatt att arbeta med utveckling av våra fastigheter och platserna runt dessa.

Området kring Klara Norra fortsätter att utvecklas positivt och förutom att vi har öppnat nya butiker, såsom Dr Denim och Sneaky Steve, har vi även färdigställt den nya stjärnkrogen Restaurang Frantzén som redan har fått mycket bra recensioner. Vi kan varmt rekommendera ett besök! I augusti hade vi tillsammans med City i Samverkan premiär för en årligt återkommande gatufest på Gamla Brogatan och i december monterades en ny julbelysning som verkligen lyft gatan. Under 2018 kommer vi att fortsätta arbeta för en positiv utveckling av området.

I kvarteret Taktäckaren har vi under året renoverat gården och invigt en ny gårdsinstallation. Vi har fortsatt med nya konstprojekt i entréerna till våra hus. Nu senast installerade vi ny konst på Mäster Samuelsgatan 47 och Kungsgatan 55. Är ni intresserade av en lite konstpromenad i Axfasts entréer kan ni höra av er under 2018 så hjälper vi till med det.

På Vasagatan ska Stockholm Stad under 2018 bygga om och anpassa för cyklister, bredda trottoarer och höja nivån på ytskikt och inredning. Där har Axfast bidragit ekonomiskt för att staden ska ha en större budget och därmed få till en högre standard på gatan.

Ett stort tack till alla som svarade på årets kundundersökning! Vi har tagit till oss era synpunkter och har upprättat ett förbättringsprogram för respektive fastighet inför 2018. I år valde vi att skänka 100 kronor per svar som vi fick in från kundundersökningen till vårt välgörenhetsprojekt i Malawi. Utöver detta har vi valt att skänka pengarna för den årliga julchokladen till Malawiprojektet. Totalt inbringade detta 58 900 kronor.

Vad är det vi skänker pengarna till egentligen? Axfast och Arkitekter Utan Gränser (ASF) hjälper en lokal organisation i Malawi vid namnet 5C’s att bygga ett barnhem. Här ska barn få bo, äta, få läxhjälp, få hjälp med skolavgifter, få en skoluniform, medicin och annat. Allt som behövs för att barnen som vistas på hemmet ska få förutsättningarna att genomföra sin skolgång. 5C’s bedriver redan ett litet barnhem på plats men har ett stort behov av ett nytt hus som är säkrare och har bättre möjligheter att både ta in fler barn och blir mer självförsörjande än i dagsläget. Axfast bidrar med både kompetens, projektledning och finansiering. ASF ska rita och projektera. Tanken med projektet är att vi inte bara bidrar med pengar utan att vi engagerar oss för att säkerställa att varje krona oavkortat faktiskt går till projektet och barnen. Vill ni veta mer om projektet eller vara delaktiga på något sätt är ni välkomna att kontakta någon hos oss på Axfast för mer information.

Tack för ett bra samarbete under 2017!