Axfast

axfast förvärvar sergelgatan ett

John Mattson Fastighets AB har sålt tomträtten till fastigheten Sporren 16 (Sergelgatan Ett) vid Sergels Torg till fastighetsbolaget AxFast. Fastigheten Sporren 16 har en uthyrbar area av totalt 14.147 kvm bestående av kontor och butikslokaler.

Försäljningen av Sporren 16 ingår i en större strukturförändring av John Mattson Fastighets AB, som företagets ägare beslutat om inför en framtida generationsväxling. Fastigheten Taktäckaren på Norrmalm såldes i förra veckan till KMN Förvaltning. Även Bulten 19 och Sågen 19 (båda vid Hornstull) avyttras.

Förvärvet av Sporren 16 följer AxFasts expansionsplan för de kommande tre åren. Förutom förvärv i Stockholms innerstad pågår nybyggnation av logistiklokaler i Halmstad, externhandelsprojekt i Norrköping och i Skövde samt en omfattande förädling av det befintliga fastighetsbeståndet.

AxFast AB som ingår i Axel Johnson Gruppen äger och utvecklar kommersiella fastigheter i Stockholm och fastigheter för handel och logistik i Sverige. Fastighetsbeståndet består av kontor och bostäder i Stockholms innerstad, centralt belägna varuhus i sju stadskärnor, externhandelsanläggningar samt logistikanläggningar med moderna kyl- och fryslager i strategiska trafikpunkter.