Axfast

axfast köper varuhuset pub i stockholm city

AxFast har idag träffat avtal om förvärv av fastigheten Torgvågen 7, mera känd som varuhuset PUB vid Hötorget i centrala Stockholm. Säljare är Atrium Ljungberg AB. PUB omfattar totalt 16 800 m² uthyrbar yta varav hälften är butiks- och restaurangyta och hälften består av hotellverksamhet.

Förvärvet sker genom en bolagsaffär och köpeskillingen baseras på ett fastighetsvärde uppgående till 980 mkr, före avdrag för uppskjuten skatt. Tillträde sker efter genomförd bolagsbildning, vilken bedöms vara klar under första kvartalet 2014.

- Med förvärvet av PUB tar vi ett ytterligare steg i att förverkliga vår långsiktiga investeringsplan. Vi gjorde två större fastighetsköp i centrala Stockholm under förra året och med PUB fortsätter vi på vår linje att förvärva enskilda, strategiskt viktiga kommersiella fastigheter i utvalda lägen, säger Erik Lindvall, vd AxFast.

- PUB har en lång historia i bolaget, ett välkänt varumärke och ett starkt läge invid ett av Stockholms största shoppingstråk. Att driva och utveckla PUB:s varuhuskoncept skiljer sig dock från hur vi arbetar med våra övriga handelsplatser och ger få skalfördelar för den övriga verksamheten. Genom försäljningen av PUB frigör vi kapital och resurser till att fortsätta utveckla vår projektportfölj och våra helhetsmiljöer, kommenterar Atrium Ljungbergs vd Ingalill Berglund.

AxFast har i förvärvet använt sig av DLA Nordic och PwC som rådgivare.

Stockholm, 2013-07-02

AxFast AB