Axfast

haymarket vid hötorget börjar tar form

I fastigheten Torgvågen 7 (PUB-huset) pågår just nu ett hotell- och handelsprojekt som kommer att bidra till en positiv utveckling av torg- och gatumiljön i området kring Hötorget. Nu skapas mer liv och rörelse i området genom att handeln utvecklas mot Drottninggatan och hotellet görs mer synligt och tillgängligt mot Hötorget. Hotell- och restaurangverksamheten ökar även mängden människor som rör sig i området under fler av dygnets timmar. Det ger en ökad trygghet i området, som av många idag upplevs som kalt och ödsligt när butikerna stänger för dagen, vilket pekas ut som önskvärt i visionsarbetet för Stockholm City 2030.

Hotellprojektet kommer att vara klart under våren 2016 då Scandic öppnar sitt första signaturhotell Haymarket på totalt ca 16 500 m², innehållande 400 rum samt 3 000 m² restaurang, bar, café och eventytor.

”Haymarket ska bli Stockholms första hotellklassiker på decennier och ett av Sveriges få riktiga landmarkhotell. Med inspiration från ett 1920-tal då allt var möjligt bjuder Haymarket in 2020-talets urbana publik till en gränslös mashup mellan en riktig hotellklassiker med inspiration från husets historia och hotellet som en social mötesplats & eventscen inom film, mode, design och kultur. Inte som en museal pastisch utan som en varm omtolkning av ett bevarat gammalt inom ramen för något nytt. Historiskt utanpå, tidlöst på insidan och med en själ som är absolut samtid.” - citat Haymarket by Scandic

Under 2016 färdigställer AxFast även fyra nya flagshipbutiker längs Drottninggatan. Zara Home öppnar sin tredje butik i Sverige under våren och brittiska klädeskedjan River Island öppnar sin nya butik hösten 2016. Vidare gör Varner-Gruppen en storsatsning med Cubus första flagshipbutik i Stockholm City som öppnar våren 2016 bredvid kosmetikkedjan Kicks butik på Drottninggatan.